Лешояд

аурора

В редицата от неща, чийто имена малко или нищо не разкриват за тяхната същност е и ураганът „Палома” (гълъб). Неговият опасен полет – четвърта категория- прилича повече на хищник преследващ ранено животно, отколкото размахване на бели крила. На циклоните поставят винаги нежно-звучащи имена, които след това разширяват значенията в речника на катастрофите. Те отминават, но ни оставят имена като: Иван, Чарли, Денис или Густав, с които после определяме нещата, които са разрушителни.
Следствие на това, нашите политици – с техните разрушителни икономически планове – са назовани с имената на тропически бури или на урагани от пета категория, които толкова къщи отнесоха с тях. Днес обаче, сарказмът отнасяш се до собственото име е още по-горчив. „Палома” лети над ранения Остров, и кълве в териториите, където още личат раните оставени от ураганите през август и септември. Има плешивата шия на лешоядите – ендемичен като абсурда- и черното на неговите пера, не предвещава нищо добро.

По-добре да не се опитваме да разберем Природата. Тя притежава своя хаос и своята логика. В този момент на нас ни се наложи, да изпитаме нейното разрушение и нейната лудост. „Палома” ще отмине и ще ни остави Островът на същото място, разрушението днес по-дълбоко и мечтите още по-далече.

About these ads

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s